|
İLGİLİ MAKAMA / MÜŞTERİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE
Konu: Ayıplı Hizmet, Tamir Edilmeyen Cihaz ve Güncel Satış Bedeli Üzerinden İade Talebi Hakkındadır.
Cihaz Satın Alım Tarihi: 17.03.2026
Servis Kayıt Numaraları: 1185586 / 1188025
17.03.2026 tarihinde satın almış olduğum cihazda, şarj olmama arızası yaşanması üzerine 11.08.2026 tarihinde ilk arıza bildiriminde bulundum. Özenle paketleyerek yetkili servisiniz Teknoser’e gönderdiğim cihaz, 21.08.2026 tarihinde 1185586 kayıt numarası ile teslim alınmış; 30.08.2026 tarihinde tarafıma geri teslim edilmiştir.
Ancak kargoyu açtığımda karşılaştığım tablo kabul edilebilir değildir. Özenle kargoladığım cihaz; özen gösterilmeden, fırçaları ezilmiş, batarya ve ön yüzünde sürtünmeye bağlı çizikler oluşmuş, son derece kirli ve özensiz bir halde tarafıma iade edilmiştir. Üstelik cihazı temizleyip denediğimde, şarj arızasının hiçbir müdahale veya onarım yapılmadan aynen devam ettiği tespit edilmiştir. Cihaz kendi temizleme işlemini yaptıktan sonra tam 8 saatte şarj olmuş ve ertesi gün tekrar dolmamıştır.
Servisinizin bu ihmalkâr tutumu üzerine 02.09.2026 tarihinde 1188025 kayıt numarasıyla ikinci kez kayıt açtırarak cihazı tekrar servise gönderdim. Bu gönderime, cihazın tarafıma ne halde teslim edildiğine dair görselleri ve kullanım esnasındaki kusurlarını da ekledim. 11.09.2026 tarihinde cihazın onarımına başlandığı bilgisi verilmesine rağmen, 05.10.2026 tarihinde "arıza tespit edilemedi" denilerek cihazın tekrar tarafıma gönderileceği bildirilmiştir.
Çağrı merkezinizle yaptığım görüşmelerde ise tam bir yetkili kargaşası ve ciddiyetsizlikle karşılaştım:
Çağrı merkezinizden Arzu Hanım, kargoyu teslim almamı ve yeni bir şikayet kaydı açacağını belirtmiştir.
Bu talimat doğrultusunda 07.10.2026 tarihinde gelen kargoyu teslim almayıp tekrar çağrı merkezinizi aradığımda ise Didem Hanım, öncekini tamamen çürüten bir ifadeyle yeni kayıt açamayacağını ve cihaz servise dönmeden işlem yapmayacağını söylemiştir.
Aylarca cihazı kullanamayarak mağdur edilmiş olmam, cihazın serviste fiziki zarara uğratılması ve arızanın giderilmemesi nedeniyle 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca sözleşmeden dönme hakkımı kullanıyorum. Cihazı aylar önce satın almış olmam ve yaşanan enflasyonist ortam nedeniyle, geçmişteki fatura bedeli üzerinden yapılacak bir iade uğradığım zararı ve mağduriyeti karşılamayacaktır.
TALEBİM:
Cihaz için tekrar tamir veya yetkili servisteki standart süreçleri kesinlikle kabul etmiyorum. Mağduriyetimin giderilmesi adına, cihazın GÜNCEL SATIŞ BEDELİ ÜZERİNDEN ÜCRET İADESİNİ (veya güncel rayiç bedeli oranında tazmin edilmesini) talep ediyorum.
İşbu talebimin olumsuz karşılanması veya sürecin uzatılması halinde; servis kayıtları, cihaza verilen fiziki zararın görselleri ve çelişkili çağrı merkezi görüşmeleri ile birlikte Tüketici Hakem Heyeti’ne (THH) başvuracağımı, Yargıtay emsal kararları doğrultusunda ürünün güncel rayiç bedelinin tahsili için yasal yollara başvuracağımı ihtaren bildiririm.
Gereğinin ivedilikle yapılmasını ve güncel bedel üzerinden iade sürecinin başlatılmasını rica ederim.
Ad Soyad: SEVİLAY BOĞATEMUR
Telefon: 05325800656
Tarih: 07.10.2026
|