SR057165

[X40 Ultra] Belirli bir alanda gidip gelme

6-7 kez bu şekilde gidip geldi inatla sol tarafa doğru gidip halının kenarını süpürmedi şimdide saçma sapan hareketler yapıyor,böyle bir durum yaşayan varmı
Yanıt vermek için oturum açmanız gerekir. Giriş | kayıt olmak

9 Yorum

AQ013009 1 Kat
Birebir aynısını yaşıyorum. Cihaz belki bir saat aynı hareketi yapıyor. Günün sonunda şarjı bitip istasyona dönüyor. Bunu farklı odalarda haftada bir falan yapıyor.

Çözüm olarak temizliği durdurup farklı yere koyuyorum cihazı ve tekrar konumlandırma yapınca düzeliyor.

Cihaz aynı x40 ultra. Yazılımsal bir haritalama ve algoritma problemi olduğunu düşünüyorum
Değerli Kullanıcımız;Aynı konumlandırma ile var olan bir istasyon alanı var ise lütfen yönergeleri uygulayınız. Gerekirse alanın fotoğraflarını paylaşınız. Devam eden durumda cihaz   paylaşımı yapılarak inceleme yapılabilir. Teşekkürler.
Mehmet 2 Kat
Haritayı silip yeniden yükleyin, ayrıca akıllı engelden kaçınmayı kapatın öyle deneyin
5-6 ay içerisinde birden fazla haritalandırma ile denedim. Engelden kaçınma özelliklerini birden fazla varyasyonda denedim. Maalesef hiçbiri çözüm değil.

Cihazın algoritmasında eksiklik var. Örneğin 5 defa aynı hareketi yapmasını sağlayan veri geldiğinde bunun bir hata olduğunu anlayıp yeniden konumlandırma yapıp farklı bir yere devam edebilir. Bu tarz basit bir algoritma kodlaması ile bile çözülebilir.
SR057165 3 Kat Konu Başlatıcı
Akıllı engelleme kapalı,harita ile ilgili sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü harita sorunu olsa her seferinde aynı şeyi yapması gerekmez mi
Değerli Kullanıcımız; belirtilen adımlardan sonra devam eden durumda lütfen ulaşınız. Teşekkürler.
Değerli Kullanıcımız; İstasyonların halı veya benzeri engellerin yakınına konumlandırılması engel algılama yaratabilir. Mümkünse istasyon biraz daha yan alana kaydırınız.Ardından robotun baz istasyonundan tekrar başlatınız. (Baz istasyonu taşındıktan sonra, robot tabandan yeniden başlatıldığında haritayı yeniden yerelleştirecek ve güncelleyecektir.) Sonrasında işlemde  kontrol ediniz. Devam eden durumda yazılım ekibinin araştırabilmesi için cihazı bizimle paylaşım yapmak üzere ulaşınız.Teşekkürler.
Bu durum sadece o kısımda yaşanmıyor,evin başka yerlerindede aynı problemle karşılaşıyorum.Sadece paspas yaptırdığımda evin genelinde rotada hiç bir sıkıntı çıkmıyor fakat süpürme esnasında tuhaf hareketler yapıyor hatta bazen büyük bir alanı süpürmeden işlemi tamamlamış olarak gösteriyor
Değerli Kullanıcımız; cihaz incelemesi yapılması adına paylaşım verebilirsiniz. Bilgileri almak ve iletmek için bize ulaşınız. Teşekkürler.
UID:SR057165 TR
  • 15Mesajlar
  • 0Arkadaşlar

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Hızlı Yanıt Başa dön Listeye Geri Dön