Mrltnn

#BenimDreameHikayem

“Müstesna Hanım’la Temizlik Günleri”

Evimizde artık biri daha yaşıyor. Adı: Müstesna.
Kendisi küçük, sessiz, ama son derece kararlı.
Tanıştırayım: robot süpürgem.

Müstesna’nın eve gelişiyle hayatımda iki şey değişti:

1. Ev sürekli temiz.

2. Artık “paspas yapmayı unuttum” gibi bir stresim yok, çünkü ben paspas yapmıyorum. Müstesna hallediyor. 😎

İlk gün adını koyarken çok düşündüm. Bu kadar düzgün, bu kadar titiz, bu kadar sessiz sedasız işini yapan birine ancak Müstesna yakışırdı. Biraz aristokrat havası da var zaten. O çalışırken elimde kahvemle oturuyorum, kendimi Londra’da kontes gibi hissediyorum.

Ama Müstesna sadece bir temizlik robotu değil. Evde “aniden gelen misafir sendromu”na karşı en büyük savunmam. Geçen hafta arkadaşlarım aradı:
“Yoldayız kız, 10 dakikaya oradayız!”
Eski ben panikler, sağa sola saldırırdı. Ama artık?
“Müstesna, salon acil durum!”
Uygulamadan bir tık, o çalışmaya başlıyor. Ben makyajımı yaparken o halının üstündeki tüm kırıntıları almış bile. Üstelik o sırada mutfağı da paspaslamış.
Misafirler geldi, "Yere oturabilir miyiz, tertemiz burası?" dediler.
Ben de dedim ki:
“Buyurun, Müstesna’ya teşekkür edin.”

Tabii onun da huyları var. Mesela kabloları hiç sevmez. O yüzden evde artık her şey yerli yerinde. Bir nevi yaşam koçu gibi; beni düzenli olmaya zorluyor.

Bazen yalnız kaldığımda onu açıyorum, sadece sesini duymak bile yetiyor.
Vınn vınn gezerken ben kitap okuyorum. Ev temizleniyor, ruhum da huzura eriyor.

Kısacası, artık ben temizlik yapmıyorum. Çünkü benim hayatımda Müstesna var. O sadece bir robot değil…
Evimizin hanımefendisi.

Yorum yok

İlk yorumu bırak

Yanıt vermek için oturum açmanız gerekir. Giriş | kayıt olmak
UID:OL713556 TR
  • 17Mesajlar
  • 0Arkadaşlar

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Hızlı Yanıt Başa dön Listeye Geri Dön