Suzy

[L40 Ultra CE] Yedek parça ve aksesuarlar stokta yok

Dreame L40 Ultra CE kullanıcısıyım. Ürünü alalı henüz bir yıl bile olmamışken, cihazın en kritik ve olmazsa olmaz parçası olan filtreyi yaklaşık 2 aydır temin edemiyorum. Bu süre boyunca defalarca sipariş vermeye çalıştım; ancak Dreame uygulamasında, resmi satış kanallarında ve anlaşmalı satış noktalarında stok kesinlikle görünmüyor. Filtreye ulaşabilmek için aksesuar paketlerini satın almayı da denedim, fakat onların da aylardır stokta olmadığı görülüyor. Filtre olmadığı için cihazımı 1 aydan uzun süredir kullanamıyorum.

Müşteri temsilcisiyle yaptığım görüşmelerde, çözüm olarak yetkili servisten yedek parça temin edebileceğim tarafıma iletildi. Ancak yetkili servisle iletişime geçtiğimde son derece fahiş fiyatlarla karşılaştım. Örneğin yalnızca 2 adet filtre için yaklaşık 2000 TL talep edildi. Kullanıcı, Dreame’in kendi kanallarından yedek parça temin edemezken bu fiyatlara yönlendirilmek zorunda bırakılıyor.

Bu fiyatlar üzerine tekrar Dreame müşteri temsilcisiyle iletişime geçtiğimde, yetkili servislerin Dreame’den bağımsız olduğunu ve fiyatlandırmayı kendilerinin yaptığını ifade ettiler. Burada gerçekten anlaşılması zor bir durum var:
Bir markanın ana yetkili servisleri ve bayileri, markadan bu kadar nasıl bağımsız olabiliyor?
Kullanıcı gözünde bu yapı, ciddi bir kontrol ve sorumluluk boşluğu yaratıyor.

Ayrıca bu süreçte oluşturduğum kayıtlarda, açıkça stok güncellemesi yapılması ve doğrudan aksesuar tedariğinin sağlanması talebimi ilettim.

Premium segmentte konumlanan bir markanın, henüz 1 yıl dolmadan ürününün temel bir parçasını sağlayamaması ve kullanıcıyı bu şekilde mağdur etmesi kabul edilebilir değil. Sorun yalnızca fiyat değil; stok yönetimi, çözüm üretme ve satış sonrası destek yaklaşımıdır.

Bu geri bildirimi, bireysel bir şikâyetten ziyade Dreame’in satış sonrası süreçlerini gözden geçirmesi için ciddi bir uyarı olarak değerlendirmenizi bekliyorum.
Yanıt vermek için oturum açmanız gerekir. Giriş | kayıt olmak

1 Yorum

kesinlikle çok hakılısnız. Dreame bunu göz ardı etmemeli
UID:FK912685 TR
  • 13Mesajlar
  • 0Arkadaşlar

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Hızlı Yanıt Başa dön Listeye Geri Dön