Detaylı temizlik yapmıyor

1140 Yorum

EZ400059 1020 Kat
Alalı daha 4 ay olmadı iki gündür robotu temizlik için çalıştırıyorum sadece istasyon dan çıkıyor 5 cm sonra yerinde duruyor acayip ses çıkarıyor fişini çektim resetledim yeniden haritalama yapmıyor çok moralim bozuldu keşke dreame almasaydım pişmanım ya ne yapabilirim
Hamit 1021 Kat
Anlıyorum, oldukça can sıkıcı bir durum. İlk başta her yeri pırıl pırıl yapan cihazın bir anda "baştan savma" temizlik yapmaya başlaması genellikle donanımsal bir kirlilikten veya yazılımsal bir takılmadan kaynaklanır. Haritayı silip tekrar çıkarmanız harika bir ilk adım olmuş ama işe yaramadıysa daha derin bir bakım gerekiyor.
İşte Dreame robotunuzun eski performansına dönmesi için kontrol etmeniz gerekenler:
1. Sensör Temizliği (En Yaygın Sebep)
Robotunuzun kenarlara girmemesi ve temizliği erken bitirmesi, etrafını "göremediği" anlamına gelebilir.
• Yan Sensör (Duvar Takip Sensörü): Robotun yan tarafında bulunan küçük pencereyi nemli bir bezle iyice silin. Eğer bu sensör tozluysa, robot duvar kenarlarını algılayamaz ve kenara yanaşmaktan korkar.
• Lidar (Üstteki Döner Kule): Kulenin içindeki lenslerin tozlanmadığından veya içine saç teli/yabancı cisim kaçmadığından emin olun.
• Alt Sensörler (Düşme Sensörleri): Robotun altındaki 4-6 adet boşluğu silin. Buralar kirliyse robot kendini boşlukta sanıp belli bölgelere girmeyi reddedebilir.
2. Tekerlek ve Fırça Kontrolü
Temizlik süresinin 2.5 saatten 30 dakikaya düşmesi, robotun bir engelle karşılaştığını sanıp "gidemiyorum" diyerek temizliği sonlandırmasından kaynaklanabilir.
• Ön Tekerlek: Küçük sarhoş tekerleği yerinden çıkarıp içinde saç veya tüy yumağı olup olmadığını kontrol edin.
• Ana Fırça Kapakları: Fırçanın yan kısımlarına dolanan saçlar motoru zorlar ve robot hata vermese bile performansı düşürür.
3. Uygulama Ayarlarını Kontrol Edin
Haritayı yenilemiş olsanız bile bazı ayarlar sıfırlanmış olabilir:
• Temizlik Modu: Yanlışlıkla "Hızlı Temizlik" (Fast Cleaning) modu seçilmiş olabilir. Bu modda robot kenar temizliği yapmadan sadece orta alanları geçer. "Standart" veya "Derin" moda aldığınızdan emin olun.
• Halı Algılama: Eğer halı algılama modu açıksa ve sensörler kirliyse, robot tüm evi halı sanıp silme işlemini yapmıyor veya kenarlara yaklaşmıyor olabilir.
4. Batarya ve Şarj Durumu
Robotun temizliği bitirmeden dönmesi batarya sağlığıyla da ilgili olabilir.
• Uygulama üzerinden temizlik geçmişine bakın. Robot "Temizlik Tamamlandı" uyarısı mı veriyor yoksa şarjı bittiği için mi dönüyor?
• Eğer 30. dakikada şarjı %20'nin altına düşüyorsa bataryada bir sorun olabilir (ancak 3. ayda bu çok düşük bir ihtimal).
SH107906 1022 Kat
İlk kurulumda haritalama nasıl yapılıyor, direk temizliğe başlıyor haritalandirma yapmasını nasıl
Sağlarım
OR712099 1023 Kat
Dream x 40 ultra kullanıcısıyım. Tüm evi değilde sadece değişiklik yaptığım bir odayı yeniden haritalandırmak istiyorum. Bu mümkün mü acaba  
LQ056639 1024 Kat
Arada kendi kendine zıttt zıttt bir ses cıkartıyor ve su damlatıyir neden
image626846729861800619.jpg
KC414033 1025 Kat
Silme yaparken tekerlekten heralde bı tıkırdama sesi geliyor. Bu normal mi. Çok sesi oluyor
YZ546777 1026 Kat
Merhaba L50 serisini aldım iki gün önce öndeki ışık ayarını bizim mi yapmamız gerekir yoksa kendi otomobik olarak mı çalıştırır.
OL155343 1027 Kat
Benim robotun 3 cm esikten çıkamıyor alalı 3 gün oldu
TC195063 1028 Kat
İyi günler, haritam üst üstte girmiş gibi duruyor, nasıl düzeltebilirim
QQ450625 1029 Kat
İlk aldımızda bütün evi süpürüyordu şimdi  salunu süpürürken şarjı bitiyor yarım kalıyor sebebi ne olabilir

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Hızlı Yanıt Başa dön Listeye Geri Dön